Takmičenja

 • Takmičenje iz Poslovne informatike

 • Dana 05.04.2019. godine održano je Republičko takmičenje iz Poslovne informatike u srednjoj stručnoj školi „Dušan Trivunac – Dragoš“ u Svrljigu. Naša učenica Jovana Ostojić (IV-5) ekonomske struke, plasirala se na 10. mesto u konkurenciji od 15 škola. Profesor – mentor je bila Jasmina Milenković.

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 • Takmičenje iz programiranja

 • Tim učenika naše škole se plasirao na treće mesto na Republičkom takmičenju iz programiranja. Aplikacija, koju su tom prilikom kreirali, nosi naziv „Pametan novčanik“, a pod mentorstvom profesora Dušana Grujića. Kao nagradu, učenici su dobili microcontroler. Članovi ovog tima su: Nikola Timotić, Danilo Perović i Nikola Todorović.

Drugi tim učenika, koji se plasirao na 23 mesto od ukupno prijavljena 23 takmičarska tima, pod mentorstvom profesora Ivana Milenkovića, činili su sledeći učenici: Jovan Jeličić, Jovana Jeličić ći Ognjen Galić.

 • Takmičenje za bravare

 • Na Republičkom takmičenju učenika bravara – zavarivača, naša škola se plasirala na 13. mesto pod mentorstvom profesora Dragana Arsenovića.

 

 • Republičko takmičenje iz Istorije – 2018.  Rezutati

  Na ovogodišnjem takmičenju iz istorije, koje je održano u Zrenjaninu 26.05.2018. god.  Veljko Paunović, učenik IV-4 je, po treći put za vreme svog školovanja, postao prvak države.
  Tijana Ostojić, učenica IV-5, je osvojila treće mesto u istoj konkurenciji što je, takođe, izuzetan rezultat, dok je Jelena Maksimović osvojila 7. mesto, a Snežana Cvetković 18. od ukupno 57 kandidata.

  Njihova profesorka istorije je Verica Ševarika, koja godinama priprema učenike koji ostvaruju vrhunske rezultate na gradskom i republičkom nivou.

  Naši prvoplasirani učenici su bili gosti na TV Mag-u, a ceo video snimak možete pogledati na donjem linku.

  Naši takmičari, gosti u emisiji na TV Mag-u.

 • Republičko takmičenje u zavarivanju – Beograd 2018.

Takmičenje-zavarivanje2018j

Pedesetak najboljih učenika i učenica sa zavarivačkih smerova okupilo se 23. maja 2018. na Beogradskom sajmu, kako bi stručnoj javnosti prikazalo svoje umeće i kvalifikovalo se za međunarodno takmičenje naredne godine. Nadmetali su se mahom đaci mašinskih škola – profila bravar-zavarivač, i nekoliko njih koji uče za zavarivače i tehničare za reparaturu. Pored toga, imali smo i jednu kategoriju bivših učenika mašinskih škola, do 22 godine starosti.

Od maja 2013. godine učenici Tehničke škole ostvaruju izvanredne rezultate na takmičenjima u zavrivanju. Plasman koji postižu je od 1-3 mesta. Učestvovali su i na međunarodnim takmičenjima gde su, takođe, ostvarivali sličan rezultat.

Učenici Tehničke škole i ove godine su postigli odlične rezultate u obe kategorije i to:

I) Srednjoškolska kategorija (test znanja i praktičan rad):

 1. mesto u  MAG zavarivanju: Marko Milošević, učenik odeljenja III-9, bravar-zavarivač,
 2. mesto u U REL (111) zavarivanju: Dragan Kužić, učenik odeljenja III-9, bravar-zavarivač,
 3. mesto u  TIG (141) zavarivanju: Aleksa Gajić, učenik odeljenja III-9, bravar-zavarivač

Mentori, koji su ih pripremali, su profesori praktične nastave: Milan Serdar, Radisav Vilotić i Zoran Lukić.

II) Kategorija  do 22 godine starosti (praktičan rad):

-U MAG zavarivanju:

 1. mesto: Danijel Despotović (kompanija Stelit 90 -bivši učenik Tehničke škole),
 2. mesto Marko Milošević: (Tehnička škola, Obrenovac).

-U TIG 141 zavarivanju: Marko Vasilić (kompanija Via Ocel doo, bivši učenik Tehničke škole), Stefan Vasilić (kompanija Via Ocel doo, bivši učenik Tehničke škole).

 • Gradsko takmičenje iz Istorije – Rezutati

  • 1. mesto: Tijana Ostojić – IV -5;
  • 2. mesto: Veljko Paunović – IV-4;
  • 3. mesto dele Snežana Cvetković -III-6 i Jelena Maksimović – III-6.

Njih četvoro su se plasirali na Republičko takmičenje koje će se održati 26. maja 2018. god. u Zrenjaninu.

 • Republičko takmičenje na Univerzitetu Singidunum u Beogradu – Rešavanje studije slučaja – Suvenir Srbije

  Četvrtu godinu za redom Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum organizuje takmičenje za učenike srednjih stručnih škola i gimnazija. Ovogodišnja tema bila je: Suveniri – promocija turizma i simboli lokalnih identiteta. Finale takmičenja u Beogradu je otvorio prof. dr Slobodan Čerović, dekan Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment, a moderator takmičenja je bila prof. dr Radmila Živković. Žiri su činili: Nataša Drulović – Turistička organizacija Srbije Goran Mikić – Turistička organizacija Srbije Maruška Topalović – Studio Maruška Čačak prof. dr Jelena Stanković, Univerzitet Singidunum Nevena Ilić, predsednik Studentskog Parlamenta Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment Predrag Obradović, marketing i PR menadžer Univerziteta Singidunum.

Od 17 timova od po tri člana, naš tim iz Tehničke škole, osvojio je četvrto mesto u rešavanju Studije slučaja, promoišući narodne igre iz Obrenovca i okoline kao i narodne rukotvorine. Naš tim su predstavljale sledeće učenice odeljenja III-5:

 1. Milica Pejić
 2. Jovana Ostojić
 3. Ivana Pavićević
 4. Tehnička podrška: Sanja Janič i Željana Živković i
 5. Mentor, na ovom takmičenju – Jasmina Milenković, prof. Poslovne Informatike.

 

 • Rezultati Republičkog takmičenja iz Poslovne informatike – Svrljig:

  U organizaciji Zajednice ekonomskih, pravno-birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljsko – turističkih škola Srbije, 13. i 14. aprila 2018. god. u srednjoj školi ‚‚Dušan Trivunac Dragoš“, u Svrljigu održano je 26. Republičko takmičenje iz Poslovne informatike. U konkurenciji 23 škole iz cele Srbije Tehnička škola Obrenovac  je osvojila 6. mesto, koju je predstavljala naša učenica IV 5, Tijana Ostojić, pod vođstvom mentora, Milenković Jasmine, dok je pobednik  učenik iz Svljiga.

   

 • Republičko takmičenje iz Istorije će se održati u Zrenjaninu, dana 26.05.2018. god. na kojem će učestvovati oni učenici koji budu prošli na gradskom takmičenju.
 • Gradsko takmičenje iz Istorije, održava se 28.04.2018. god.  u prostorijama „10. Beogradske gimnazije, na koje su se plasirali: Tijana Ostojić, Velko Paunović, Petar Ševarika, Maja Živanović, Jelena Maksimović, Snežana Cvetković, Ljubivoje Tomić, Marija Pantelić i Đorđe Davidović.
 • Republičko takmičenje iz Poslovne Informatike će se održati 13. aprila 2018. god. u Svrljigu od 15 – 18 h. Na ovo takmičenje, plasirala se učenica IV-5, Tijana Ostojić.
 • Školsko takmičenje iz Poslovne Informatike

Školsko takmičenje iz Poslovne Informatike trajalo je dva dana i to:

 1. Dana 22.01.2018. god. – takmičenje iz dva modula: Ms Access-a i Ms Word-a i
 2. Dana 23.01.2018. god. – takmičenje iz druga dva modula: Ms Excel-a i Teorije.

Na takmičenju su mogli da učestvuju samo maturanti ekonomske struke, a samo onaj učenik koji osvoji 1. mesto na školskom, može da ide direktno na republičko takmičenje.

Učesnice takmičenja su Tijana Ostojić (IV-5) i Milica Stamenić (IV-5), a mentor, Milenković Jasmina.

Rezultati takmičenja

 1. Tijana Ostojić, prvo mesto (96 poena) i
 2. Milica Stamenić, drugo mesto (50 poena).

Tijana ostojić se direktno plasirala na republičko takmičenje iz Poslovne Informatike koje će se održati u Svrljigu, dana 13. i 14. aprila 2018. god. Želimo joj puno uspeha!

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s