Naša škola se pridružila eTwinning zajednici

Ove školske godine naša škola se pridružila etwinning zajednici. Učenici trećeg i četvrtog razreda ekonomske struke učestvovali su u medjunarodnim projektima: The Great Debaters i  Wonder Words about Worlds Wonder. Naša škola je sa Trgovačkom i komercijalnom školom „Davor Milaš“ iz Osijeka, Hrvatska, autor projekta The Great Debaters. U svrhu projekta, osnovan je debatni klub u školi, u okviru koga su se učenici upoznali sa osnovnim pravilima debate. “Imali smo priliku da u praksi primenimo naučeno u okviru debatnog kluba, a očekuje nas i online debata sa učenicima iz partnerske škole”, kaže autor ovog projekta i osnivač Debatnog kluba profesorka ekonomske grupe predmeta Jelena Branković Nikolić.

Sladjana Kedžić, profesorka sociologije,  održala je predavanje o debati za koje su učenici su bili jako zainteresovani. Metod debate se posle toga primenjivao na časovima redovne nastave, u okviru predmeta Osnovi ekonomije – tema Industrijalizacija kao osnovni metod razvoja posle II svetskog rata. (Više informacija na linku https://twinspace.etwinning.net/59304/home)

U svrhu projekta, osnovan je debatni klub u školi, u okviru koga su se učenici upoznali sa osnovnim pravilima debate. Imali smo priliku da u praksi primenimo naučeno u okviru debatnog kluba, a očekuje nas i online debata sa učenicima iz partnerske škole.

Debatni klub

Sve o debatnom klubu koji je osnovan u našoj školi, možete pogledati u donjem redu.

Debatni klub

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s